BLOG

Casper tilbyder vejledning af plantebaseret kost

Casper Bilton tilbyder vejledning af en plantebaseret-kost og livsstil, og kan sætte dig i gang med en plantebaseret-kost, så du nemt kan begynde med at spise sundere. Da personer har forskellige behov, kan han lave forskellige kostplaner og vejledninger. Vi kan sammen sætte os ned og snakke om dit behov, om du går efter vægttab, eller om du er atlet. Vigtigst af alt, så er synsvinklen på denne kost udelukkende sundhed, da man sagtens kan spise en plantebaseret-kost på en usund måde.

  • Kunne du godt tænke dig at blive bedre til at inkludere grønsager og frugt i din kost?
  • Har du lyst til at optimere dine sport/fitness præstationer via. kost? 
  • Det kan være at du allerede er begyndt at spise plantebaseret, men er ikke sikker på om du gør det rigtigt?
  • Eller måske har du andre grunde til at spise mindre kød, og mejeri-produkter, så som klima-interesse, eller dyreetik?

“Casper har været med til at kickstarte min livsstilsændring, hvilket har vist sig at være noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv og min krop. Knivskarpe kostplaner kombineret med personlig vejledning har gjort hele opstartsfasen og overgangen til vegansk kost mere glidende” 

kristina_green_cas.com
– Kristina L. 23 år, journalist studerende og tidligere pro. håndbold-spiller


“Spring ud i det – du får bedre resultater af din træning med det samme! Kontakt Casper Bilton for at få lavet en udførlig kostplan!” 

K_feaste_greencirkle
– Kristian F. 25 år. pro. fodboldspiller


“Super spændende vejledning og information – specielt omkring kost og sportspreformance. Get ’em guns on plant power!”

Manja_casbilcom
– Manja K. H. Raft Team Denmark Ladies


Der er mange grunde til at man gerne vil begynde at spise flere grønsager. Om man går 100% plantebaseret eller bare 50% plantebaseret har en effekt på din sundhed, og på det miljø du bor i.

Hvis du er helt ny indenfor det plantebaseret-miljø, så vil Casper gerne hjælpe dig godt i gang med viden, kostomlægning, opskrifter, så du hurtigere kan blive en sundere og mere miljø venlig person.

Mange mennesker finder ud af at det at spise flere grønsager og frugter er utrolig vigtigt, men de ved ikke hvordan de skal tilføje det i deres kost. Der er også mange mennesker som sætter sig nogle mål om at de har lyst til at prøve en 100% plantebaseret-kost af, men fejler, på grund af for lidt viden om hvordan de skal spise.

Grundene til at tilføje flere grønsager, frugter og kulhydrater i din kost er mange. Du kan nemt gå ned i vægt, du vil opleve mere energi, meget mindre risiko for livsstilssygdomme, og du vil måske også komme af med vejrtræknings-problemer og hud irritation som eksem og akne. 

“Faktisk vil en mere plantebaseret-kost gavne dig i forhold til motion og sport. Du vi hurtigt opleve bedre cardio, bedre restitution og mere energi. Det er vigtige elementer, hvis du gerne vil have en flot krop med sunde muskler. Mange atleter, fightere, bodybuilder er begyndt på at tænke mere plantebaseret.”

cas_i_green_cirkel
– Casper Bilton, plantbaseret vejleder, pro. håndbold-spiller, founder of Earthlete


Pris

Det tager en måned at komme igennem et forløb, som indholder:

  • 1 gratis opstarts møde, hvor vi kan lære hinanden at kende, så at du er sikker på at Casper kan hjælpe dig.
  • 1 kostplan, lavet ud fra dine detaljer og hverdag.
  • 3x 45min. vejlednings-møder, hvor du vil få viden og hvor vi kan holde øje med hvordan du klarer dig. / kan foregå over skype!
  • Sms/facebook chat, som du ønsker. Hvis du står og har et spørgsmål, som du skal have svar på hurtigt, så kan du altid sende en besked

Gik du glip af Clements foredrag om børneopdragelse og plantebaseret livsstil? Læs hvad jeg tog med derfra

13578454_10153700416836716_1941535099_n

Tirsdag d. 28 juni blev jeg inviteret til foredrag om plantebaseret ernæring af Heilpraktikerskolen. Givet muligheden for at udvide min viden omkring sundhed og sport, griber jeg altid chancen.


Jeg fik lov til at høre Brian og Anna Clements fortælle om deres erfaring indenfor sundhed. De mener, at man skal leve på en plantebaseret kost. Det efterfølgende foredrag, så jeg personligt mest frem til. Der var langt op til, at vi skulle høre om noget virkelig gennemarbejdet materiale. Men først skulle det handle om børneopdragelse og kost – med fokus og udgangspunkt i plantebaseret kost.

13565516_10153526740942105_1283374917_n
Casper Bilton og Brian Clement (Foredragsholderen)

Anna Clements fortalte omkring hendes egne holdninger og erfaringer. Hun lagde meget vægt på, at børn bør spise så meget raw-kost som muligt. Raw betyder, at man spiser eller drikker frugt og grøntsager, der ikke er blevet tilberedt ved varme temperaturer. Grunden til, at børn skal spise raw, mente hun, er fordi, at det er meget nemmere for deres sarte maver at fordøje disse ikke-forarbejdede fødevarer. Hun mente eksempelvis, at det er vigtigt, at børn (og voksne) spiser mange spirer.

Hendes præsentation var ledsaget af et powerpointshow, der opridsede hendes tips. I blandt tipsene var, at cayenne peber virker godt, hvis børn får rifter, som bløder samt tipset om, at det er vigtigt at juice. Hun mener at børn, der til tider er svære at få fast føde i, oftest er lettere at fylde vitaminer og mineraler i ved hjælp af en lækker juice.

Anna Clements talte ligeledes om, at det er vigtigt at købe børnetøj og andre babytekstiler i de bedste materialer, da noget tøj indeholder kemikaler, som ikke er gode for barnet. Hun anbefalede ligeledes stofbleer frem for engangsbleer. Ved brug af engangsbleer og vådservietter er det vigtigt, at man vælger nogle uden parfume og kemikalier.

I forhold til amning, mener hun, at man skulle fornemme på det enkelte barn, hvor længe det skulle ammes – og at man ofte kan fornemme det på, hvornår børnene får tænder. Til sidst gennemgik hun nogle forskellige børnevenlige opskrifter, og det var stadig med fokus på raw-kost.

Jeg synes, at hun gjorde et fint stykke arbejde, og hun talte med livlighed og var meget smilende. Det var en god start, og jeg synes hun kom igennem de fleste spørgsmål omkring børn og kost på en nem og forståelig måde.

13578836_10153526742132105_77829605_n
Casper Bilton og Mads Bo (High on life, High on juice)

Pausen imellem de 2 foredrag varede ca. 2 timer, og tiden kunne du slå ihjel med at kigge på de forskellige stande, der var sat op i lokalet. Mest i øjenfaldende var standen High On Juice af Mads Bo. Her stod han med sine venner og serverede lækre grønne juice, og der kunne man købe hans forskellige bøger. Udover Mads Bos stand var der forskellige stande, som fortalte om det at lave og spise spirer. Også en stand tilbød smagsprøver på raw chokolade.

Efter pausen var det Brian Clements tur til at give sit foredrag. Hovedemnet for foredraget var “You are light” og det omhandlede mest den glød, som man får af at spise plantebaseret. Brian er også fortaler for raw-kost, og han mener, at hvis man føler hans principper omkring kost, vil man få gode værktøjer til at skabe et sundt liv. Meget af hans viden har han faktisk fået i Danmark, da han i 3 år arbejdede på Humlegaarden – et sted, som prøver at heale mennesker på en raw-kost. I sin præsentation gennem gik han nogle undersøgelser, som omhandler hvordan alt er molekyler, og hvordan menneskers molekyler fungerer når man spiser plantebaseret. Forbindelsen mellem solen, maden og mennesket var i følge ham meget vigtig. Heri lå også grunden til at inkludere spirer i kosten: Spirer er en af de plantearter, som har flest sunde aktive molekyler, fordi de kan absorbere flest kræfter fra solen.

Der var mange ting, som jeg personligt er enig i – såsom plantebaseret ernæring. Brian Clements lagde stor vægt på at fortælle, at ost er rigtig usundt for os – og det synes jeg var dejligt, da jeg tror, at der også var en del vegetarer til foredraget. For mig personligt var Brians foredrag meget spirituelt, og det giver mening, da han har skrevet en masse bøger om sundhed, spiritualitet og naturlig healing. Den spirituelle tilgang kan godt miste et par stykker i svinget – især dem, som ligger på vippen til at begynde at spise plantebaseret, men jeg tror også, at et foredrag som dette henvender sig til et særligt publikum. Det store fokus på spirituelitet havde tabt mig for 2 år siden, men nu kan jeg godt se lidt igennem fingrene på det. Alt i alt var den en rigtig god aften.

Hvordan du kan begynde at nyde lange løbe ture?

Lob_BlaaNike_banner2

Forleden slog jeg min egen rekord i distance løb. På en helt almindelig lørdag, hvor vejret var dejligt, besluttede jeg mig for at tage ud for at løbe. Jo, jeg ville gerne løbe langt, så i min taske havde jeg pakket lidt vand, og 5 store dadler. Men jeg havde ikke besluttet hvor langt jeg gerne ville løbe, eller sagt på et anden måde – jeg havde ikke sat mig nogle mål. Det endte med at jeg slog min personlige rekord og løb hele 30 km.

10292163_10152444730226716_8248992632134488701_nDet var en fantastisk løbetur, i fuld sol, langs vandet ved Strandvejen, op gennem dyrehaven, hen til Lyngby motorvejen, ind mod centrum, indtil jeg ramte Store Kongensgade, hvor jeg også startede.

Efter jeg havde klappet mig selv på skulderen, kom jeg til at tænke på og stille spørgsmål ved om det egentligt nødvendigvis altid er godt at have et mål. Et mål benyttes som oftest til at se hvor langt man kan nå. Men et mål kan også forhindre hvor langt at man kunne have nået.

Et eksempel er når man tager ud for at løbe og siger til sig selv: “Idag vil jeg løbe 5 km.” Når man er ude at løbe, har man derfor hele tiden i hovedet hvor 5 km. målstregen er. Det betyder samtidigt at man allerede har bestemt for sin krop hvad den kan præstere, i stedet for at lade sin krop vise hvad den kan præstere.

Personligt har jeg, med hensyn til at løbe, fundet ud af at man skal spise en god sund kost, med vægt på grønsager og kulhydrater. Men også at man skal nyde det at løbe og have det sjovt. Derfor har jeg nogle råd til dig, som gerne vil have det sjovt med at blive en bedre løber:

1: Løbe uden et mål, men for nydelsens skyld. Nyd skoven, havet, eller byen du bor i.

2: Løb et sted hen, som du ikke kender. Tag på opdagelse, find rundt i byen uden din gps, det vil også få din adrenalin op, og du skal bruge hovedet. Mange mennesker tror at de skal slå hovedet fra, når de er ude at løbe, men det er klart, hvis du har planlagt alt hjemmefra.

3: Hør din yndlings playliste, syng lidt med, eller start din ynglings podcast og fordyb dig i deres samtale. Det ville også få tiden til at gå meget hurtigere, end at løbe i stilhed.

4: Lad tankerne køre derud af. Når man er godt igang med at løbe, og du endelig føler succes. Så skal du lytte til dine tanker – for mig opstår mine bedste ideer når jeg er ude at løbe. Hovedet kører i et ekstra gear, og inspirationen vrimler frem. Lyt til dem, og få dem ud i livet når du kommer hjem.

5: Undgå at spise fedtholdigefødevare inden en løbetur. Fedt forhindrer dit blod i at cirkulere optimalt, og når du vil have succes med løb, så skal du have optimal og hurtigt blod cirkulation. Derfor start din dag ud med en frugt smoothie, i stedet for æg, bacon og mælkeprodukter – som er meget fedtholdigt.


 

Artikel Earthlete.dk >>