Skip to content

Veganske atleter har hurtigere restitutionstid

  • DANSK

Når man snakker med de forskellige plantebaserede atleter, er der et svar der går igen, når man spørger ind til, hvad der er sket af positive ting ved omlægning af kosten. De fleste oplever, at de restituerer utrolig hurtigt. Det er nok den største grund til, at denne kost er ved at blive populær blandt atleter, da det betyder, at man kan træne mere.

Den største faktor for hurtig restitution er, at det er let for kroppen at udnytte alle de vitaminer, mineraler, kulhydrater, fedtstoffer og proteiner der findes i sund plantebaseret mad. Talrige undersøgelser har vist, at planter har en anti-inflammatorisk egenskab som kan hjælpe med at mindske ømhed, reducere muskelskader og støtte restitution – hvilket alle bidrager til forbedret restitutionsted og ydeevne.

Det er nemlig ikke kun protein som sørger for, at dine muskler restituerer. Kroppen har brug for diverse vitaminer, mineraler og væske. Når du sveder meget, udskiller du mange af disse vitaminer, mineraler og væske, og alt dette skal tilbage i kroppen igen. Musklerne i kroppen er bygget op af celler, som lagrer sukker og kulhydrater. Derfor er det vigtigt, at du får spist kulhydrater før og efter træning.

Ved indtagelse af mange naturlige planter og vegansk kost, viser det sig, at inflammation i kroppen falder drastisk. Det vigtigste næringsstof, der udelukkende findes i planter, der hjælper med at bekæmpe inflammation, er phytonutrients. Disse phytonutrients er f.eks. antioxidanter og polyphenoler.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9102588/

Nutritional Compounds to Improve Post-Exercise Recovery
Emma O’Connor, Toby Mündel and Matthew J. Barnes *

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1466856422000595

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7909540/