Skip to content

Kan type 2-diabetes helbredes?

  • DANSK

Vidste du, at type 2-diabetes kan helbredes? Hvis man opdager og behandler sygdommen med livsstilsændringer, så kan man komme helt af medicin.

white digital device beside white pen
Normalt får man bare medicin af lægen, og ikke plantebaseret kostråd.

Det er fordi, at langt de fleste symptomer og komplikationer af type 2-diabetes er forårsaget af en tilstand kaldet insulinresistens. Denne insulinresistens er forårsaget af ophobning af overskydende fedt i væv, f.eks. i muskelvævet. Kroppens væv er ikke designet til at opbevare store mængder fedt, og derved opstår sygdommen.

Når insulinresistensen opstår i kroppens væv, så er det også helt inde i kroppensceller som bliver tilstoppet med fedt. Når celler bliver insulinresistente, ophobes der glukose i din blodbane. Det sker fordi at cellerne forsøger at forbrænde det overskydende fedt, som kroppen prøver at komme af med for at være sund og rask. Som følge heraf udskiller betaceller i din bugspytkirtel mere insulin for at tvinge cellerne til at optage glukose i dit blod. De umiddelbare resultater er højt blodsukker og en stigning i din krops insulinproduktion.

Denne ophobning af fedt skyldes oftest; den vestlige standarddiæt, en diæt med lavt kulhydratindhold, Paleo diæt, keto-kosten eller en diæt, der indeholder kunstige sødestoffer.

Plantebaseret kost skal nok klare det

Den gode nyhed er, at der er evidensbaserede tricks til at helbrede sygdommen. Du kan effektivt helbrede insulinresistens, højt blodsukkerniveau og type 2-diabetes, ved at fokusere på bæredygtige og langsigtede livsstilsændringer. Den bedste og eneste måde at spise på til at helbrede insulinresistens og få dit blodsukkerniveau tilbage til det normale er en fedtfattig, plantebaseret kost med fokus på rigtige råvarer og fiberrige kulhydrater.

Dette er ikke en ‘kaloriefattig diæt’ og kræver ikke streng portionskontrol eller kaloriebegrænsning. I stedet fokuserer det på fødevarer som helbreder, og forbedrer din insulinfølsomhed og blodsukkerkontrol. Denne måde at spise på vil over tid rense dine celler for fedt, så insulinen igen kan åbne op og tilføje glucose.

Du kommer ikke af med type 2-diabetes efter et måltid med sund plantebaseret – du skal være fokuseret og gøre det over længere tid. Men du vil hurtigt begynde at mærke ændringer på kort sigt. Du kommer til at finde ud af, at du skal bruge mindre medicin, og får sunde insulinniveauer. Derudover, vil du sandsynligvis opleve et sundt vægttab og have mere energi.


https://www.masteringdiabetes.org/can-diabetes-be-reversed/

https://www.drmcdougall.com/education/common-health-problems/diabetes/

https://www.pcrm.org/news/blog/conquering-diabetes-carbohydrates

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5466941/