Skip to content

Derfor skal du rejse væk når det er vinter

  • DANSK

Vinteren er lang. Soltimerne korte. Det kan derfor være en rigtig god ide at tilbringe minimum 1 måned hvert vinter i varmere og mere solrige lande. Det skal vi gøre hvis vi tænker på vores sundhed, både fysisk og psykisk. Her er hvorfor at rejser til sydlige lande kan give en række sundhedsmæssige fordele for os vesterlændinge:

man standing on rock looking towards lake
Rejse er sundt – Photo by Sébastien Goldberg

D-vitamin: Mange sydlige lande, især dem tættere på ækvator, modtager mere sollys end vestlige lande. Dette kan bidrage til at øge D-vitaminniveauet, hvilket er vigtigt for stærke knogler og generel sundhed.

Solen er den bedste kilde til D-vitamin, fordi den udløser kroppens naturlige produktion af dette essentielle næringsstof. D-vitamin produceres i huden, når den udsættes for ultraviolet B (UVB) stråling fra solen.

Friske frugter og grøntsager: Sydlige lande har ofte en overflod af friske frugter og grøntsager, der ikke er så let tilgængelige i vestlige lande. Spise en kost rig på frugt og grøntsager kan give vigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan øge den generelle sundhed og immunitet.

Frugt og grøntsager smager bedre i de sydlige lande af forskellige årsager. De sydlige lande har ofte varmt og fugtigt klima, hvilket kan give optimale vækstbetingelser for mange typer frugt. De længere vækstsæsoner og rigeligt solskin kan også resultere i frugt, der er mere smagfuld og moden. Derudover, er jorden i de sydlige lande rigere på næringsstoffer og mineraler. Frugt og grøntsagerne i de sydlige lande vil også være friskere, fordi det ofte høstes lokalt og sælges kort efter plukning.

Fysisk aktivitet: Mange sydlige lande har en kultur for fysisk aktivitet, såsom gåture, vandreture og svømning. Deltagelse i disse aktiviteter kan hjælpe med at forbedre kardiovaskulær sundhed, styrke muskler og knogler og reducere stress.

Mental sundhed: At rejse til nye steder og opleve forskellige kulturer kan være en positiv oplevelse for mental sundhed. Det kan hjælpe med at reducere stress, øge lykke og forbedre det generelle velvære.

Naturmidler: Mange sydlige lande har en lang historie med at bruge naturlige midler, såsom urtete og lægeplanter, til at behandle almindelige lidelser. Disse midler kan tilbyde et alternativ til traditionel vestlig medicin og give yderligere sundhedsmæssige fordele.

Du skal nyde livet! Men det er dog vigtigt at tage visse forholdsregler, når du rejser til sydlige lande, såsom at drikke vand på flaske, undgå ukogt eller underkogt mad og beskytte mod myggestik for at reducere risikoen for sygdom.


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34698034/

https://fruitandvegetable.ucdavis.edu/files/197179.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *